Doğal detoks etkili, vitamin deposu, kış aylarının mucize besini pancar ile olan süper sağlıklı ve pratik tariflerimize devam ediyoruz.

Mideden kalbe, tansiyondan kan şekerine her türlü derde deva olan kırmızı pancarın faydalarını daha önceki yazımızdan okuyabilirsin.

Bu sefer hazırlarken az zamanını alacak, ortalığı az dağıtacak, uzun süre tok tutacak ve yiyenlerin sevgisini kazanacak bir yoğurtlu pancar salatası tarifi hazırladık. Bu salatayı dilersen meze gibi servis edebilir veya etli/sebzeli yemeklerinin yanında tüketebilirsin.

Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

Pişirme ve Hazırlama Süresi: 25 dakika
Porsiyon: 2-4 kişilik
Porsiyon Kalori: 140

Malzemeler:

  • 2 orta boy kırmızı pancar
  • 1 kase suyu alınmış yoğurt veya süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Tarif:

  1. 2 adet kırmızı pancarı kabuklarını soyup yıkadıktan sonra haşlanmak üzere tencereye koyuyoruz.
  2. Pancarlar çatal rahat batırabilecek kıvama gelene kadar haşlıyor, sonrasında suyunu süzerek soğutuyoruz.
  3. Pancarları dilediğimiz kalınlıkta doğruyor veya rendeliyoruz ve 1 kase yoğurdun içine ekliyoruz.
  4. 1 diş sarımsağı dövdükten sonra zeytinyağı ile birlikte tavada çay kaşığının yarısından da az miktarda tuz ile çok hafif cızırdatıyoruz.
  5. Sarımsaklı zeytinyağı karışımını, pancarlı yoğurdun üzerine ekliyor, kalan tuzu ve maydanozu da ekleyerek karıştırıyoruz.

Afiyet Olsun