Soğuk havaların yavaş yavaş hissedildiği şu günler ile sonbahara merhaba dedik. Kendimizi hastalıklara karşı korumak için bu aylarda daha düzenli beslenmeli ve vücut direncimizi arttırıcı gıdalardan destek almamız gerekiyor. Bu gıdalardan biri de sağlık deposu olarak bilinen mineral ve vitamin kaynağı kırmızı pancardır.

Neden bizim için faydalı ?

• Yapısında önemli miktarda protein, karbonhidrat, yağ ve diyet lifler bulundurur.
• Yapılan araştırmalar kalp hastalıklar, hipertansiyon ve kan şekeri seviyesini dengelemede pancarın oldukça faydalı olduğunu gösteriyor.
• Yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
• İçerisindeki nitrik oksit sayesinde kan damarlarının genişlemesini sağlayarak kan akışının artmasına ve kan basıncının düşmesine destek olur.
• Detoks sürecinde, yüksek oranda antioksidan içerdiğinden vücudu toksinlerden temizler ve arınmaya yardımcı olur.
• Sadece kırmızı pancarın içinde bulunan betalain (doğal bir kanser önleyici) detoksifikasyon yaptırıcı ve iltihap çözücüdür.
• İçeriğindeki A, B, C, K vitaminleri, flavonoidler ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı direnç sağlar.
• Midedeki asit seviyesini dengelemeye ve kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.
• Pancarın içerisinde bulunan kolin maddesi hafızayı, kas hareketliliğine ve uyku sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olur.
• Yağ emilimine ve aynı zamanda enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. • Spor yaparken çiğ pancar suyu oksijen dolaşımının artmasına yardımcı olur ve kasların dayanıklılığını artırmaya yardımcı olur. Bu sebeple egzersiz öncesi Kırmızı Juico tüketmek faydalı olabilir.


Tam bir detoks divası..

Kırmızı pancar, detoks sırasında karaciğerinin temizlenmesi için çok faydalıdır ve bu nedenle detoks kürlerinin vazgeçilmez bir içeceğidir. Pancar içeren Kırmızı Juico’nun Juico cleanse paketlerinin hemen hemen tamamında yer almasının nedeni de budur.

Bol sebzeli bol vitaminli Juico pancar çorbası ise özellikle kış aylarında ara öğün veya salatalar ile tüketebileceğin besleyici bir seçenek olabilir.

Fırınlanmış Pancar Salatası Tarifi

Porsiyon: 2 kişilik

Malzemeler:

• 1 orta boy pancar
• 50 gr roka
• 1,5 yemek kaşığı ceviz veya fındık
• 70 gr maskolin salata
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 diş sarımsak
• 1 dal kekik
• Opsiyonel: 30 gr beyaz beynir (mozarella, keçi peyniri veya beyaz peynir

Salata Sosu:
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 yemek kaşığı balzamik sirke
• 1 çay kaşığı bal
• Bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Pancarların saplarını kesin ve  yıkayıp kurulayın.
  2. Pancarları zeytinyağ, sarımsak ve dal kekikle harmanlayarak fırın tepsisine alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  3. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  4. Pancarları fırından almadan önce bir çatal ya da bıçak yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  5. Pişen pancarları fırından alıp soğuması için kenara alın. Soğuyan pancarları soyun ve küpler halinde kesin.
  6. Roka ve maskolin salatayı yıkarak bir salata kasesine alın. Üzerine küp küp doğranmış pancarları, cevizi ve peyniri ekleyin.
  7. Hazırlamış olduğunuz salata sosunu üzerine dökün.

Pancar ile hazırlayabileceğin lezzetli başka bir alternatif olan yoğurtlu kırmızı pancar salatası tarifine buradan ulaşabilirsin.

Afiyet olsun!