İlaç besin zerdeçalın faydalarını ve yemeklerde kullanımını bir önceki yazımızda uzun uzun anlatmıştık. Kararlıyız bu sene artık zerdeçalı hayatımıza daha fazla dahil edeceğiz! Bu yüzden senin zerdeçalı kullanabileceğin leziz, besleyici ve çok düşük kalorili bu fırında karnabahar yemeği hazırladık.

Bir kış sebzesi olan, A, B1, B2 ,C Vitamini ve Potasyum deposu karnabahar, aynı zamanda karaciğerdeki toksinlerin atılmasında da büyük rol oynar. Lif oranı oldukça yüksek olan karnabahar bu sebeple hem tok tutucu hem de boşaltım sistemini düzenleyicidir.

Haşlama, kızartma, fırında veya tencere yemeği olarak da değerlendirebileceğin karnabaharı biz zerdeçalla çok yakıştırdık ve kolayca yapabileceğiniz hem çok faydaları hem de lezzetli bir yemek hazırladık. Şimdiden Afiyet Olsun.

Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi

Pişirme ve Hazırlama Süresi: 40 dakika
Porsiyon: 2 kişilik
Porsiyon Kalori: 80

Malzemeler:

  • Bütün karnabaharın yarısı
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı doğranmış taze fesleğen

Tarif:

  1. Fırını önceden 200C’ye ayarlayın.
  2. Karnabaharı daha küçük parçalara ayırın
  3. Zerdeçal, tuz ve zeytinyağını karnabaharlarla karıştırın
  4. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın
  5. 35 dakika pişirin

Afiyet Olsun