Evet biliyoruz kış geldi, havalar soğudu keşke hep yaz olsa. Yaz sebze ve meyveleri bile bir başka renkli ve tatlı. Ama içlerinden öyle bir tanesi var ki çok faydalı, besleyici olmakla kalmıyor bir de yüksek lif ve düşük kalorisi ile kışın soflarımızı tatlandırıyor.

Önce bal kabağının en önemli faydalarını hatırlatalım istedik sonra da senin için leziz ve fit bir kremasız bal kabağı çorbası tarifi hazırladık. Üstelik 1 kase bal kabağı çorbası yaklaşık 70 kalori.

Benim mutfakla aram iyi değil veya yemek yapmaya zamanım yok dersen Juico’nun meşhur bal kabağı çorbasını juico.com.tr’den veya Juico şubelerinden alabilirsin.

Bal Kabağının Faydaları:

  • Bal kabağı içerdiği yüksek oranda beta karotenlerle tam bir antioksidan kaynağı
  • Güçlü bir lif kaynağı olan 1 su bardağı bal kabağında sadece 49 kalori bulunmaktadır. Bal kabağındaki yüksek lif oranı doygun hissetmeni sağlar, bu açıdan eğer diyet yapıyorsan bal kabağı senin için mükemmel bir seçenek.
  • Bal kabağı çekirdeği faydalarından biri kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olması.
  • Bir su bardağı pişmiş bal kabağındaki potasyum oranı 564 miligram iken muzdaki 422 miligramdır. Bu da spordan sonra bal kabağı tüketmen için mükemmel bir sebep.
  • 1 tabak pişmiş bal kabağında günlük alınması gerekenden 200 kat fazla A vitamini bulunmaktadır. Havuçtan bile fazla A vitamini içerir, A vitamini ise göz sağlığını destekler. Yüksek oranda antioksidandır.
  • Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin salgılanmasına destek olur.

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Malzemeler

· 400 gr bal kabağı

· 1 Adet soğan
· 1 adet havuç

· 2 diş sarımsak

· 2 yemek kaşığı zeytinyağı

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını ekleyip kızmasını bekle. Soğan ve havuçları küp küp kesip kızmış zeytinyağının içine ekle.
  • 5-7 dakika kadar soteleyip sebzelerin renk değiştirmesini bekle, daha sonra sarımsakları 2’ye bölüp ekle ve 2 dakika daha sotelemeye devam et.
  • Bal kabaklarını da küp küp kesip sebzelerin üzerine ekle ve sotelemeye devam et. Tuz ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika soteledikten sonra tencereye 1 litre su ekle.
  • 15-20 dakika sonra sebzelerin yumuşadığını göreceksin, el blenderıyla malzemeleri ezme zamanı!

Blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirdikten sonra mis gibi sağlıklı ve besleyici bal kabağı çorban hazır. Sağlıklı bir kış diliyoruz.

Afiyet olsun!