Evet biliyoruz kış geldi, havalar soğudu keşke hep yaz olsa. Yaz sebze ve meyveleri bile bir başka renkli ve tatlı. Ama kış sebze ve meyvelerinin içinde öyle bir tanesi var ki çok faydalı, besleyici olmakla kalmıyor bir de yüksek lif ve düşük kalorisi ile kışın sofralarımızı tatlandırıyor.

Önce balkabağının en önemli faydalarını hatırlatalım istedik sonra da senin için leziz ve fit bir kremasız balkabağı çorbası tarifi hazırladık. Üstelik 1 kase balkabağı çorbası yaklaşık 70 kalori.

Benim mutfakla aram iyi değil veya yemek yapmaya zamanım yok dersen Juico’nun meşhur balkabağı çorbasını juico.com.tr’den veya Juico şubelerinden alabilirsin.

Balkabağının Faydaları:

  • Balkabağı içerdiği yüksek oranda beta karotenlerle tam bir antioksidan kaynağı
  • Güçlü bir lif kaynağı olan 1 su bardağı balkabağında sadece 49 kalori bulunmaktadır. Balkabağındaki yüksek lif oranı doygun hissetmeni sağlar, bu açıdan eğer diyet yapıyorsan balkabağı senin için mükemmel bir seçenek.
  • Balkabağı çekirdeği faydalarından biri kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olması.
  • Bir su bardağı pişmiş balkabağındaki potasyum oranı 564 miligram iken muzdaki 422 miligramdır. Bu da spordan sonra balkabağı tüketmen için mükemmel bir sebep.
  • 1 tabak pişmiş balkabağında günlük alınması gerekenden 200 kat fazla A vitamini bulunmaktadır. Havuçtan bile fazla A vitamini içerir, A vitamini ise göz sağlığını destekler. Yüksek oranda antioksidandır.
  • Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin salgılanmasına destek olur.

Balkabağı Çorbası Tarifi

Malzemeler

· 400 gr balkabağıBalkabağı Çorbası Yapımı Tarifi

· 1 Adet soğan

· 1 adet havuç

· 2 diş sarımsak

· 2 yemek kaşığı zeytinyağı

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını ekleyip kızmasını bekle. Soğan ve havuçları küp küp kesip kızmış zeytinyağının içine ekle.
  • 5-7 dakika kadar soteleyip sebzelerin renk değiştirmesini bekle, daha sonra sarımsakları 2’ye bölüp ekle ve 2 dakika daha sotelemeye devam et.
  • Balkabaklarını da küp küp kesip sebzelerin üzerine ekle ve sotelemeye devam et. Tuz ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika soteledikten sonra tencereye 1 litre su ekle.
  • 15-20 dakika sonra sebzelerin yumuşadığını göreceksin, el blenderıyla malzemeleri ezme zamanı!

Blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirdikten sonra mis gibi sağlıklı ve besleyici balkabağı çorban hazır. Sağlıklı bir kış diliyoruz.

Afiyet olsun!